Πρόβα Προβοκάτσιας

Μια βδομάδα αργότερα, το «Σύνταγμα» κρατάει αξιοσημείωτα γερά. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Τώρα χρειάζεται από τους παριστάμενους ιδιαίτερη (και προσεκτική) εγρήγορση. Γιατί τώρα που φάνηκε ότι το πράγμα δεν ξεφουσκώνει σαν ένα απλό «facebook unlike» όπως θα ήθελε ο Πάγκαλος, πυκνώνουν οι προσπάθειες για την αναμενόμενη προβοκάτσια.

Ήδη από μέρες κανάλια φροντίζουν να εντοπίσουν τους γραφικότερους απ΄τους παρευρισκομένους, για να δώσουν την εικόνα που τους βολεύει από το μωσαικό του πλήθους. ‘Ενας «γαλανόλευκος εκδικητής» εδώ, δυο τρεις «εκπρόσωποι της Πλατείας» που ισχυρίζονται οτι την εκπροσωπούν και ότι πάνε για κόμμα εκεί, μικρά «αθώα» διερευνητικά χτυπήματα για να φανερωθούν τα κενά της άμυνας.

Το αγαπημένο μου φυσικά ήρθε-και πάλι-από την «εφημερίδα της κυβερνήσεως»: Τα «Νέα» γράψανε σήμερα με αξιοσημείωτο ακόμα και για τα δικά τους μέτρα Γκαιμπελισμό, ότι «Ράγισε η εικόνα του ειρηνικού κινήµατος, που επί έξι µέρες είχαν καταφέρει να διατηρήσουν οι «Αγανακτισµένοι» στην Πλατεία Συντάγµατος. » στο «Άγριο μπλόκο τη νύχτα στη Βουλή» απ’ όπου φυγαδεύτηκαν «εγκλωβισμένοι βουλευτές».

Έγινε κάτι βίαιο; όχι. Είναι η πρώτη φορά που το πλήθος εκτοξεύει κατάρες κατα των βουλευτών; όχι, αδιάκοπα τώρα εδώ και μια βδομάδα οι μούντζες πάνε σύνεφο (προς σφόδρα ενόχληση έτερου ΔΟΛιου τέκνου, που αρθρογραφεί προς συνετισμό «στα μούτρα σας»).

Ψήνεται η προβοκάτσια. Τα μάτια σας δεκατέσσερα.

6 Σχόλια to “Πρόβα Προβοκάτσιας”

  1. Nassis Says:

    ‘Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι έχασε την ζωή της μια πάπια του κήπου που τσαλαπατήθηκε από φυγαδευμένο βουλευτή (χωρίς πρόθεση). Παρατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό και πάτημα κοπράνων σκύλων που πυροδότησε το ήδη τεταμένο κλίμα. Στην ανεπίσημη συνάντηση που ακολούθησε τέθηκε μέχρι και θέμα πραξικοπήματος. Δεν έλειψαν και οι ψύχραιμες φωνές που έριξαν το φταίξιμο στην πυροσβεστική υπηρεσία καθώς δεν κατάφερε να φωτίσει επαρκώς τον δρόμο διαφυγής των βουλευτών. Μια μικρή μειονότητα πρότεινε την χρήση ελικοπτέρου που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα γιατί όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κοινή γνώμη δεν θα ανεχτεί άλλη νεκρή πάπια του κήπου στο μέλλον.

  2. sofia Says:

    «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς.» , Γκάντι

    Αφού αγνόησαν επιδεικτικά επί 5 μέρες όσα συμβαίνουν στο Σύνταγμα και στις υπόλοιπες πόλεις, έχουν περάσει στο δεύτερο στάδιο … του χλευασμού (στα κανάλια έπαιζε η Λουκά από από το Σύνταγμα) και βαδίζουμε ολοταχώς προς το 3ο στάδιο του πολέμου.
    Ελπίζω μόνο να ζήσουμε και το 4ο στάδιο !

  3. tulpoeid Says:

    Εγώ ένα ξέρω. Μέσα σ’αυτή τη βδομάδα έγιναν τα χειρότερα ξεπουλήματα και πάρθηκαν τα χειρότερα μέτρα εδώ κι ενάμιση χρόνο και δεν κουνήθηκε τίποτα.
    Η κυβέρνηση είδε ότι η συσσωρευμένη αγανάκτηση το πολύ πολύ να φτάσει μέχρι τους αγανακτίστας. Όσα κινήματα μπορεί να προχωρούσαν σε χειροπιαστές κινήσεις, αποκλείστηκαν για πάντα απ’τον υπόλοιπο κόσμο μέσα σ’αυτό το κύμα απαξίωσής τους και τρεντιάς. Σκοπός επετεύχθη και πλέον κάθε προβοκάτσια μόνο σαν συνειδητή διαφήμιση θα λειτουργήσει.

  4. spi_der Says:

    Από τη μία ναί. Από την άλλη το Μνημόνιο το περάσανε με τα κινήματα απ’ έξω σε αριθμό πολλαπλάσιο της «παλλαικής Κυριακής» του Συντάγματος.

  5. ΧΑΖΟΥΛΗΣ Says:

    Οι ειδήσεις είναι πλέον μόνο στα πεζοδρόμια,
    εκεί θα ξαναγραφτεί η ιστορία μας. Άμα γουστάρετε ελάτε να πάρετε μέρος.
    Είναι τρομερό σχολείο ο δρόμος και η γενιά μας δεν τον έζησε έτσι όπως πρέπει.
    Μαθήματα ζωής

  6. sarant Says:

    Δεν ξέρω αν «πάρθηκαν» τα μέτρα -αν πρέπει να περάσουν από τη Βουλή, είναι πολύ αμφίβολο αν θα ψηφιστούν.

Σχολιάστε