Free Press , οι υπόλοιποι στη φυλακή

968864_422121267901357_2060537072_n

Kάπου μεταξύ της 36ης υπεράσπισης του Ανδρέα Πετρουλάκη για αγωγή ενός εκατομμυρίου απο τον Καμένο και της 567ης θρηνωδίας «ποιός φοβάται την Αthens Voice» επειδή κάτι ούγκανα αντί να κάψουν τα συνήθη αμάξια ενα Σαββατόβραδο έκαψαν τα γραφεία της, η καλή εφημερίδα αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αταλάντευτη προσήλωσή της στις Αρχές του Ευρωπαϊσμού, της Ελευθερίας του Λόγου και της Ανοιχτής, Πλουραλιστικής Κοινωνίας, απειλώντας με με φυλάκα ή 1.000.000

Το λόγο τον παραθέτει η εφημερίδα σε screenshot τηλεφώνου. Για να είμαστε ακριβής, ΔΕΝ τον παραθέτει, γιατί απο το screenshot λείπει βολικά το μόνο κομμάτι που έχει σημασία: ότι αφορμή για το στάτους μου στο Facebook, ήταν ότι η αταλάντευτα προσηλωμένη στα δημοκρατικά ιδεώδη free press, περιέλαβε στη διαδικτυακή της ύλη lifestyle ειδησάριο εγκωμιασμού του νέου, αδυνατισμένου λούκ της Ουρανίας Μιχαλολιάκου.

Αφού λοιπόν συγγράφει (ανώνυμα) τη δική της εκδοχή του τι ακριβώς της προσάπτω,πακετάρει το όλο με εναν πιασάρικο τίτλο («Βάζεις το Σπύρο Δερβενιώτη στη φυλακή;») και εναν όλο υπονοούμενα υπότιτλο «μη μας κάνετε να πάρουμε αυτό το δρόμο». Το σε ποιούς απευθύνεται με αυτό το τελευταίο παραμένει σκόπιμα ασαφές.

Ο πονηρεμένος αναγνώστης ίσως βγάλει άκρη στο υστερόγραφο, όπου περιγράφεται ότι «αλλα έλεγα παλιότερα» όπως και η φιλοτέχνηση της διαδικτυακής μου παροσυσίας ως μέρος της «λαϊκίστικης διχαστικής ρητορικής» που «πρέπει να σταματήσει» γιατί «για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη διχάζει τους Έλληνες».

Ναι, σωστά διαβάσατε. Η εφημερίδα που 11 στα 10 άρθρα της φιλοξενούν τη Μία και Μόνη Άποψη για τον Κόσμο, που ο εκδότης της φωτογραφίζεται να λαγοκοιμάται σε κάθε προσπάθεια της «Κεντροαριστεράς» να αποκτήσει σάρκα και οστά που να υπερβαίνουν τα πίσσα ναι νικοτίνη εκλογικά της ποσοστά, που θα δώσει φιλόξενη στέγη σε κάθε μουρλοκακόμοιρο αρκεί να αποκαλεί τη Ζωή «μουρλή» και την αριστερά «παλαβή», καταδικάζει τη διαχαστική ρητορικη » και τα «πρόσκαιρα κομματικά οφέλη» απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Θα επανέλθουμε σε αυτό, αλλά πρώτα ενα σχόλιο για το «δε σκεφτόταν πάντα έτσι για την εφημερίδα», ενα υπέροχο case study για την αξιοπιστία του ανώνυμου συντάκτη του κειμένου (θα τον αποκαλώ «Σταυρούλα», στην τύχη, χωρίς εμφανή λόγο).

Γράφει λοιπόν, η ‘Εγκριτος:

Υ.Γ. Ο Σπύρος Δερβενιώτης δεν σκεφτόταν πάντα έτσι για την εφημερίδα. Μερικά χρόνια πριν, νέος κομίστας τότε, μας ζήτησε να προβάλουμε τη δουλειά του με εξώφυλλο στην ATHENS VOICE.. Δεχτήκαμε με χαρά, όχι μόνο μια αλλά δύο φορές. Δείτε εδώ τι μας δήλωνε:

Στο τεύχος 180, ο Σπύρος Δερβενιώτης σχεδίασε το εξώφυλλο της AV και δήλωνε: «Mυρτώ. Mανίνα. Mελίτα. Mαργαρίτα. Oι καλύτερες πένες του εντύπου ήταν πάντα γυναίκες και άρχιζαν από «M». Eξαίρεση οι Kυρίτσης – Tσέκερης, αλλά είμαι σίγουρος ότι το κάνουν από αντίδραση».

Πάμε ένα ένα.

Κατ’ αρχήν, το πρώτο μου εξώφυλο στην Athens Voice το έδωσα το 2007. «Νεαρός» ετών 38, και κομίστας ετών 19. Αλλά αυτά είναι τα facts, και τα facts μας ενδιαφέρουν μόνο όταν επηρεάζουν την εμπορική μας αξία όπως παραδέχεται το υπόλοιπο κείμενο. Αλλιώς, τράβα τα απο δω, τράβα τα απο κεί, είναι πιό αποτελεσματικό (και ύπουλο) να περάσεις μια βερσιόν των γεγονότων όπου περίπου «εμείς τον φτιάξαμε» και «τον περιμαζέψαμε όταν ήταν νέος και άγνωστος».

Για την ιστορία, το εξώφυλο το έκανα αρχικά για το περιοδικό «9», με το οποίο είχα συνεργασία. Όταν το περιοδικό αρνήθηκε να το δημοσιεύσει, για να μη μου μείνει αμανάτι, πήρα τον Φώτη Πεχλιβανίδη «το θέλετε;» και το ήθελαν.

Αυτή ήταν η μόνη φορά που πρότεινα εξώφυλο στην Athens Voice. Το επόμενο ήταν παραγγελία από μέρους τους, οπότε το «δεχτήκαμε όχι μία αλλά δύο φορές» είναι οριακά συκοφαντική δυσφήμιση, κάτι που συμφωνα με την καλή εφημερίδα αποτιμάται περίπου 1.000.000 ευρώ ή φυλάκιση.

Είμαι περήφανος και για τα δύο εξώφυλα που περιλαμβάνονται στα αγαπημένα μου έργα. Για να πάμε στην τρίτη και φαρμακερή διαστρέβλωση. Μια και αποδεδειγμένα παρακολουθούν το facebook μου, θα θυμούνται ότι σε ανύποπτο χρόνο είχα γράψει ότι «η Athens Voice δεν ήταν πάντα έτσι. Ήταν ενα ευρύχωρο έντυπο με ποικιλία απόψεων» και πλειάδα αγαπημένων συνεργατών που ορθά αναφέρουν στο σημείωμά τους ότι έχω εγκωμιάσει, γιατί η αποψή  μου για εκείνους δεν έχει αλλάξει.Με μία σημαντική λεπτομέρεια.Πλην της Μανίνας και της Μυρτώς αν δεν απατώμαι, ΚΑΝΕΝΑΣ απ’ αυτούς δεν αρθρογραφεί πια εκεί σήμερα. Αυτά για το ποιός ενδιάμεσα «άλλαξε απόψεις».

Πρίν απο κανένα χρόνο περίπου, η καλή εφημερίδα προσπάθησε αλλά απέτυχε να αποκτήσει άλλο ενα «εξώφυλο που τους πρότεινα». Το τλεφώνημα ήταν απο συνεργάτιδα του εντύπου (ας την ονομάσω χαιδευτικά «AV team») η οποία μου ζήτησε «εκείνο το υπέροχο σκίτσο με τον κώλο που ξαπλώνει στο Σύνταγμα;» «Ακολουθεί ο διάλογος:

-AVteam, αυτό το σκίτσο έχει δημοσιευθεί ήδη αλλού.

-Στ΄αρχίδια μας.

-Επίσης δεν προκειται να σας ξαναδώσω ποτέ συνεργασία

-Γιατί;

-Γιατί , δεν ξέρω πως να σας το πω, οι δημόσιες τοποθετήσεις σας όλο το διάστημα της κρίσης…

-Ελα μωρε μαλάκα, ξεσυνερίζεσαι κι εσύ τις μαλακίες του Φώτη,

-Δεν είναι μόνο ο Φώτης, ειναι και ο τάδε, ο δείνα, ο παραδείνα….

-Ελα ρε μωρό στείλε μου τωρα το εξώφυλο να κάνουμε τη δουλειά μας.

-ΑV team μην επιμένεις. Δεν το παίρνεις, τέλος. Δε θέλω.

-Καλα Σπύρο μου (μούτρα) Σου εύχομαι να κάνεις τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ (κλείσιμο στη μάπα).

Αυτά για το ποιός παρακαλάει για εξώφυλα και ποιός «του κάνει τη χάρη» να τα δημοσιεύει.

Αυτή ήταν η ελαφρά βερσιόν της κουτοπονηριάς των υπευθύνων της free press.

Το έξυπνο πουλί όμως από τη μύτη πιάνεται: Tην ίδια μέρα που η εφημερίδα με φιλοδώρησε με αυτό το άρθρο, ανέβασε και αυτό το άρθρο, όπου περιλμβάνεται η φράση «Και μια και μιλάμε για το ποιοι κάνουν lifestyle τον ολοκληρωτισμό, τον αυταρχισμό, τη βία και τις καθόλου κρυμμένες απειλές εναντίον όσων διαφωνούν, δεν έχει παρά να δει κανείς ποιοι είναι αυτοί που δημιούργησαν και συντηρούν ένα ανύπαρκτο θέμα. Οι ίδιοι που ενορχηστρώνουν για μια ακόμη φορά τη στοχοποίηση της A.V. δίνοντας το σήμα στις ομάδες κρούσης να επέμβουν. Τα φερέφωνα της κάθε κομματική εξουσίας που συκοφαντούν ασύστολα σίγουροι ότι η δικιά μας δημοκρατική ευαισθησία δεν θα τους στείλει στον εισαγγελέα.»

Αν η εφημερίδα είχε ανεβάσει μόνο αυτό το άρθρο, θα μπορούσε να μείνει στο ψηλό της άλογο να μας χεζει από το ύψος του ΔιαΦΩΤΗσμού της.

Όταν στα καπάκια προσωποποιεί σε ένα, μοναδικό άτομο με ονοματεπώνυμο όλα τα παραπάνω, με τον τίτλο «Η AV, οι φασίστες και οι άλλοι φασίστες», ποιός αλήθεια θα κάνει παρέα στο διπλανό κελί απ’ το δικό μου;

Και όπως έδειξε ο φακός στο Ακροπόλ, αποδεδειγμένα ροχαλίζει, γαμώτο.

38 Σχόλια to “Free Press , οι υπόλοιποι στη φυλακή”

 1. kos95 Says:

  χαχαχαχαχαχαχαχαααααααααααα

  ετοίμαζε την εκατομμυριούμπα.

  δε σε σώζει τίποτα, όσο και να κλαίγεσαι

  χαχαχαχαχαχαχαχααααααααααααααααααα

  • George Says:

   kos95, έχεις για τα καλά φάει την καπιταλιστική προπαγάνδα της free prezas αλά ATHENS VOICE, LIFO κλπ! Μπράβο! Τρώγε συστημικό καπιταλιστικό κουτόχορτο!

  • ελένη Says:

   το να απειλεί η ATHENS VOICE, όταν την ίδια ώρα ξεπλένει τους εθνικιστές ναζί, πλασάρει τον παρτακισμό και την υποταγή στον καπιταλισμό σαν…. cool φάση και οκ man, πάει πολύ!

   Δεν κοιτά τα χάλια της η κάθε ATHENS VOICE που έχει γίνει η ντουντούκα του μνημονίου, της νομιμοποίησης της φτώχειας κλπ, μιλάει κιόλας!

   Μην την παίρνει κανένας!

 2. john Says:

  Είσαι σάπιος, η πολιτική σε μάρανε.

  • George Says:

   στη Γερμανία υπάρχει μια αρκετά μαζική τάση απο τα καπιταλιστικά καθεστωτικά ΜΜΕ αυτής της χώρας (περιοδικά life style, free press έντυπα, μουσικοί σταθμοί, κλπ) ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ τους εθνικιστές, ναζί κλπ.

   Ως αποτέλεσμα αυτής της συντηρητικής καθεστωτικής/συστημικής προπαγάνδας απο τα καπιταλιστικά ΜΜΕ μόδας κλπ, έχει δημιουργηθεί ο χιπστεράς ναζί/εθνικιστής: Δλδ ένας τύπος χιπστεροφασαίος, όπου η επιμελώς ατημέλητη εμφάνιση, το τρεντι/μοντέρνο look, η ψευτοκουλτούρα ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ με ρατσιστικές, εθνικιστικές, ναζιστικές αντιλήψεις!!!!

   ΑΥΤΗ την γραμμή πάει να περάσει στην Ελλάδα η ATHENS VOICE, η LIFO κλπ! Ενα κράμα νεοφιλελλευθερισμού και ΝΑΖΙΣΜΟΥ!

   Πετάξτε στα σκουπίδια τα free press έντυπα στυλ ATHENS VOICE, LIFO κλπ! Πετάξτε στα σκουπίδια και τα life style περιοδικά!

   Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ/ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ προπαγάνδα και η πλύση εγκεφάλου ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΝΑΖΙ που κάνουν αυτά τα καπιταλιστικά ΜΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!

 3. διαβάτης Says:

  σαπίλα είναι η άθενς βόις και το λαϊφ στάϊλ, η πολιτική που εκπροσωπεί!

  Η άθενς βόϊς είναι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλουσίων. Κάτω απο τον χαζοχαρούμενο χαβαλέ της και την τρέντικη αντίληψη που πλασάρει, η άθνες βόϊς προσπαθεί να παραμείνουν κοιμισμένοι οι αναγνω΄στες της. Η καπιταλιστική πλύση εγκεφάλου και προπαγάνδα που κάνει η athens voice, συμβάλλει στην εξαθλίωση του κόσμου, δια μέσω της χαζομάρας που πλασάρει.

 4. Kati Says:

  Θα σε στηριζα, αλλα εισαι τοσο σαπιος και αθλιος μεσα σου (απο την αγαμια μαλλον) Και λιγο ψωνιο εδω που τα λεμε που δεν προκειται να κανω τιποτα για να σε βοηθησω. Κριμα, αν ειχε φερθει σωστα στα ατομα που ηταν κοντα σου στο παρελθον, ισως ηταν διαφορετικα τα πραγματα σημερα.

  Καληνυχτα και ευχαριστω για τα ψαρια.

  • Panos Says:

   Να υποθέσουμε οτι μάλλον απο το χολερικό ύφος (και τη ξέμπαρκη ατακα απ’ το Hitchhicker’s Guide) οτι εσύ εισαι η «AVteam» που έφαγε το άκυρο?

   • Kati Says:

    Καμια σχεση κουκλιτσα μου! Εχω να ασχοληθω με τον χωρο τουλαχιστον 8 χρονια. Σαπιλα παντου απο οτι βλεπω παντως και ετοιμοι ολοι σας να ρουφιανεψετε και να στοχοποιησετε κοσμο επειδη την ειδα καμπερμπατς στο χολμς.

    Απλα σας λυπαμαι.

  • George Says:

   αναδημοσιεύω:

   «Η ελευθερία της γνώμης, η ελευθερία της σκέψης έχουν έναν ακόμα εχθρό: Την ATHENS VOICE. Αυτό το άθλιο πατσαβουριάρικο έντυπο που διαχέει την καπιταλιστική προπαγάνδα, την καπιταλιστική πλυση εγκεφάλου, τον παρτακισμό.» Αυτό, θανάσιμος εχθρός της ελευθερίας της σκέψης και της γνώμης η φρι πρέζα. Όχι από ιδεολογία αλλά γιατί τα λεφτά είναι πολλά Αρη

 5. maffye Says:

  Δερβενιώτη πάντα ήσουν γενναίος, ωραίος και καθαρός και το απέδειξες άλλη μια φορά και θα το αποδεικνύεις και στο μέλλον , δε σε φομβόμαστε. Το πολύ πολύ να εκτιναχθούν οι πωλήσεις των κομιξ σου αν πάρει δημοσιότητα το θέμα,οπότε φρόντισε να κάνεις καμιά επανέκδοση. Αλλα το πιο ωραίο είναι, οτι αν πάρει διαστάσεις η υποθεσή θα φανερωθεί και ο νεός ρόλος της φυλλάδας, που κρυβόταν ως τα τώρα πίσω απο τις δόξες και τα πέπλα της παλιά της αίγλης.

 6. Panos Says:

  H AV ειναι κουτόχορτο για μεγάλο ακροατήριο, εξ ου και ειναι free: εχει ενα σκοπο να επιτελέσει. Αυτός μπορεί να ειναι απο το να αναλώνονται και να βαυκαλίζονται οτι «κάτι κάνουν» οι τσιχλοκαθαριστές και οι δεντροζιπουνοπλέχτρες των Ατενύστας, μέχρι και οτι ο Ναζισμός ειναι chic…; Ολα χρειάζονται στον καπιταλισμό

 7. Ελευθερία Says:

  Μάλιστα! Εκδράμουν και οι προπαγανδιστές της πλύσης εγκεφάλου που λέγεται patsavoura voice εδώ μέσα!

  Ω καιροί! Οι χιπστεράδες συστημικοί παρτάκηδες της athens voice (απο δω και πέρα patsavoura voice), έχουν και άποψη! Σα δεν ντέπονται! Εχει δίκιο ο Δερβενιώτης ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ για την πατσαβούρα voice!

  Η ελευθερία της γνώμης, η ελευθερία της σκέψης έχουν έναν ακόμα εχθρό: Την ATHENS VOICE. Αυτό το άθλιο πατσαβουριάρικο έντυπο που διαχέει την καπιταλιστική προπαγάνδα, την καπιταλιστική πλυση εγκεφάλου, τον παρτακισμό.

  • Free prezas Says:

   «Η ελευθερία της γνώμης, η ελευθερία της σκέψης έχουν έναν ακόμα εχθρό: Την ATHENS VOICE. Αυτό το άθλιο πατσαβουριάρικο έντυπο που διαχέει την καπιταλιστική προπαγάνδα, την καπιταλιστική πλυση εγκεφάλου, τον παρτακισμό.» Αυτό, θανάσιμος εχθρός της ελευθερίας της σκέψης και της γνώμης η φρι πρέζα. Όχι από ιδεολογία αλλά γιατί τα λεφτά είναι πολλά Αρη

 8. Ελευθερία Says:

  Φυσικά και η LIFO τα ίδια σκατά είναι. Μήπως έρχεται η ώρα ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ free press ;έντυπα που κάνουν καπιταλιστική πλύση εγκεφάλου και προπαγάνδα; Γιατί να τα έχουμε ανάγκη για την ενημέρωση για διάφορες εκδηλώσεις; Υπάρχει κατευθείαν το ιντερνετ, υπάρχουν τα δικτύα των φίλων!

  Να τελειώνουμε με τον καρασυστημικό συντηρητικό χιστπερισμό. Να τελειώνουμε με το συντηρητικό και καπιταλιστικο life style των athens -patsavoura- voice, lifo, και άλλων τέτιων συντηρητικών εντύπων.

 9. Βασίλης Says:

  Οι καπιταλιστές κρατικοδίαιτοι της ATHENS VOICE είναι για την φυλάκα!

  Ο Δερβενιώτης λέει την αλήθεια

 10. H Athens Voice απειλεί να βάλει φυλακή τον Δερβενιώτη | Φροντιστήριο Πρίσμα Says:

  […] Απαντώντας ο γνωστός σκιτσογράφος ανάρτησε σχόλιο στην ιστοσελίδα του το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. […]

 11. Freedom Press Says:

  Βασικά τα όσα γράφεις δείχνουν πως είσαι μεγάλο νούμερο που βλέπει παντού φασίστες και συνομωσίες. Ακαλαίσθητος και κολλημένος. Γέρασες και πάχυνες κι όλα σου φταίνε.

  • maffye Says:

   Μηπως σε λενε Free Press τις οικογένειας «Αθηναική Τσιρίδα»? Που χάθηκες ρε παιδί, μα ναι εχεις δίκιο, ολα του φταίνε του γελοιογράφου, ακόμα και τώρα που πάει τοσο καλά ο κόσμος και η κοινωνια, γιατί πρέπει για να ζήσει να κοροιδεψει. Στη φυλάκα ολοι τους, να κάνουν κανα Ισοβίτη ρεμεικ να γελάσει το χειλάκι μας.

  • Free prezas Says:

   Παντού λεφτά και συμφέροντα βλέπει που είναι ικανά να διαλύσουν και να διαστρεβλώσουν τα πάντα, ακόμα και να παρουσιάσουν τον ναζισμό ως σικάτο. Και καλά κάνει. Κόλλημα λες την αλήθεια και όχι τις εμμονικές ανούσιες χιπστεριές της κάθε φρι πρέζας. λολ. Τα περί πα΄χους και ηλικίας δείχνουν ποιός έχει φασιαστικά πρότυπα σκέψης

 12. lascapigliata Says:

  Ο Φώτης Γεωργελές που δεν καλύπτει ούτε φεστιβάλ αλληλεγγύης γιατί του ακούγονται πολύ «κομμουνιστικά».
  Αλλά καταναλώστε και ξοδέψτε άφοβα. Πιστέψτε στην Ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη, στο Χρηματιστήριο, και όλα θα πάνε καλά.
  Και όταν όλα δεν πήγαν καλά, Μαζί τα Φάγαμε, πρέπει να τιμωρηθούμε όλοι, βδελύγματα που λέει και ο Δημητριάδης.

 13. H Athens Voice απειλεί να βάλει φυλακή τον Δερβενιώτη | Lefteria Says:

  […] Απαντώντας ο γνωστός σκιτσογράφος ανάρτησε σχόλιο στην ιστοσελίδα του το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. […]

 14. john Says:

  εσείς να κάτσετε με το στάλιν το μπερία και χότζα, εμείς θέλουμε καπιταλισμό και αστικό πολιτισμό. Εσείς να φτιάξετε μια κοινωνία ολοκληρωτισμού που ο άνθρωπος φυτοζωεί.

  Όσο πιο άχρηστος είναι ο άνθρωπος τόσο προσβλέπει σε αποκαλυπτικές λύσεις – στη δευτέρα παρουσία ή στην επανάσταση.

  Και ότι χειραγωγείται το εθνουσιασμό των νέων δείχνει πόσο ανήθικα και ευτελή άτομα είστε. Φτου σας, ρε

  • maffye Says:

   Έτσι είναι, μπράβο, pesta! Όλοι μα όλοι οι χαρισματικοί άνθρωποι στην ανθρώπινη ιστορία θέλανε και λέγανε οτι η περιπέτεια της ζωής είναι το κεφάλαιο, οι αγορές , τα λεφτά. Και εσύ John φαίνεται ότι είσαι ένας απο αυτούς. Ιδιαίτερος.. John από το πρώτο σχόλιο ήδη

   • john Says:

    Δεν υπάρχει περιπέτεια της ζωής, υπάρχει η δικιά μου, η δικιά σου, και άλλες 6 δισεκατομμύρια περιπέτειες. Οι χαρισματικοί άνθρωποι σκίζονταν και λιώναν στη δουλεία, δεν θα υπήρχαν χωρίς εμποριο, εξουσία, καπιταλισμό ακόμα και αν το όφελος τους ήταν η πνευματική μέθη.

    Διαβασε Μαχ Βέμπερ, Adam Swift,(οι οποίοι το προέβλεπαν) και δες που κατέληξαν οι μαρξικές κοινωνίες από το Αρθουρ Καισλερ, Βασίλι Γκρόσμαν και ,πιθανόν, την οικιακή βοηθό σου.

  • George Says:

   στη Γερμανία υπάρχει μια αρκετά μαζική τάση απο τα καπιταλιστικά καθεστωτικά ΜΜΕ αυτής της χώρας (περιοδικά life style, free press έντυπα, μουσικοί σταθμοί, κλπ) ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ τους εθνικιστές, ναζί κλπ.

   Ως αποτέλεσμα αυτής της συντηρητικής καθεστωτικής/συστημικής προπαγάνδας απο τα καπιταλιστικά ΜΜΕ μόδας κλπ, έχει δημιουργηθεί ο χιπστεράς ναζί/εθνικιστής: Δλδ ένας τύπος χιπστεροφασαίος, όπου η επιμελώς ατημέλητη εμφάνιση, το τρεντι/μοντέρνο look, η ψευτοκουλτούρα ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ με ρατσιστικές, εθνικιστικές, ναζιστικές αντιλήψεις!!!!

   ΑΥΤΗ την γραμμή πάει να περάσει στην Ελλάδα η ATHENS VOICE, η LIFO κλπ! Ενα κράμα νεοφιλελλευθερισμού και ΝΑΖΙΣΜΟΥ!

   Πετάξτε στα σκουπίδια τα free press έντυπα στυλ ATHENS VOICE, LIFO κλπ! Πετάξτε στα σκουπίδια και τα life style περιοδικά!

   Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ/ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ προπαγάνδα και η πλύση εγκεφάλου ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΝΑΖΙ που κάνουν αυτά τα καπιταλιστικά ΜΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!

  • Βασίλης Says:

   Μιλάνε οι προπαγανδιστές της patsavoura voice για Στάλιν, Μπέρια κλπ κλπ!

   ΠΟΙΟΣ σας είπε ωρέ τζιμάνια πως θέλουμε Στάλιν, Μπέρια, χότζα και άλλους τέτιους γραφειοκράτες; Κομμουνισμό θέλουμε, κοινωνία χωρίς ταξικές διακρίσεις, και κράτος!

   ΑΥΤΟ θέλουμε!

   Η ATHENS VOICE και οι προπαγανδιστές της, ΠΟΙΑ κοινωνία θέλετε; Θέλετε καπιταλισμό απο ότι μας λέτε! Μπράβο σας! Θέλετε δηλαδή ταξική εκμετάλλευση, θέλετε λεηλασία της φύσης, θέλετε φασισμό, εθνικισμό, ρατσισμό, την ΕΕ, τις ΗΠΑ κλπ να κάνουν πολέμους και να καταστρέφουν τον πλανήτη.

   Μπράβο athens voice! Θέλεις την φτώχεια και την βλακεία!

 15. H Athens Voice απειλεί να βάλει φυλακή τον Δερβενιώτη | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση Says:

  […] Απαντώντας ο γνωστός σκιτσογράφος ανάρτησε σχόλιο στην ιστοσελίδα του το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ: […]

 16. Βασίλης Says:

  Μιλάνε οι προπαγανδιστές της patsavoura voice για Στάλιν, Μπέρια κλπ κλπ!

  ΠΟΙΟΣ σας είπε ωρέ τζιμάνια πως θέλουμε Στάλιν, Μπέρια, χότζα και άλλους τέτιους γραφειοκράτες; Κομμουνισμό θέλουμε, κοινωνία χωρίς ταξικές διακρίσεις, και κράτος!

  ΑΥΤΟ θέλουμε!

  Η ATHENS VOICE και οι προπαγανδιστές της, ΠΟΙΑ κοινωνία θέλετε; Θέλετε καπιταλισμό απο ότι μας λέτε! Μπράβο σας! Θέλετε δηλαδή ταξική εκμετάλλευση, θέλετε λεηλασία της φύσης, θέλετε φασισμό, εθνικισμό, ρατσισμό, την ΕΕ, τις ΗΠΑ κλπ να κάνουν πολέμους και να καταστρέφουν τον πλανήτη.

  Μπράβο athens voice! Θέλεις την φτώχεια και την βλακεία!

 17. Βασίλης Says:

  Ο χειρότερος κομπλέξας, είναι ο χιπστεράς φασαίος κομπλέξας! Είναι αυτός που διαμορφώνει άποψη και αντίληψη μέσα απο Φρι πρέζοέντυπα στυλ ATHENS VOICE, LIFO κλπ, κλπ κλπ.

  Αυτός ο τύπος στιλ «athens voice» είναι κομπλέξας διότι έχει μια τίγκα επιφανειακή, τηλεορασάτη αντίληψη για την κοινωνία:

  Κρίνει από την εμφάνιση. Ο,τι ξεφεύγει απο το επιμελώς ατημέλητο του χισπτερά μας, ό,τι ξεφεύγει απο το υγειηνό διαιτολόγιο του χισπτερά μας, είναι μίζερο, κακό, κλπ κλπ. Βέβαια ο χισπτεράς μας, ΔΕΝ θα αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχει τόση φτώχεια και εξαθλίωση! Τα ρίχνει ΟΛΑ στην προσωπική ευθύνη και….καθάρισε!

  Ο χιστπεράς μας ΔΕΝ θα συνδέσει ποτέ την ατομική επιλογή με τις γενικότερες κοινωνικές συνθήκες. Και ΑΝ ποτέ το κάνει, θα το κάνει για να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ την εκμετάλλευση, τους πλούσιους, τον καπιταλισμό.

  Τετιους ανθρώπους σαν τον χ χίπστερ διαμορφώνει καπιταλιστικά έντυπα σαν την athens voice, την lifo κλπ κλπ. ΜΗΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ! ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΘΡΟΕΝΤΥΠΑ!

  • νικ Says:

   Εντάξει, αυτό με το χιψτερά που πετάτε όλοι είναι εντελώς άκυρο. Απλώς περιγράφεις τον μέσο Έλληνα που μπορεί να είναι από κάγκουρας του σκυλάδικου μέχρι χιψτεράς της Αγίας Ειρήνης. Νομίζω πως η στοχοποίηση των χίψτερς προέρχεται και αυτή από κομπλεξισμό και σχετικά ρηχή προσέγγιση του θέματος.

   Οι χιψτεράδες έχουν να ανοίξουν Athens voice – lifo κ.λ.π. χρόνια τώρα. Πλέον το κοινό τους αποτελείται από κάγκουρες και ελληναράδες. Γιαυτό και βλέπετε αυτή τη στροφή στη συμπεριφορά και τη θεματολογία τους.

   Σε μέσες άκρες συμφωνώ μαζί σου, απλώς δεν θεωρώ πως το να στοχοποιείς έναν φοιτητή που μπορεί να έσκασε από το χωριό στην Αθήνα και θέλει να βρει τον εαυτό του ψαχουλεύοντας τα βασικά (επειδή σε κλειστές κοινωνίες δεν είχε αυτή τη δυνατότητα) θα μας βγάλει κάπου…

   • Βασίλης Says:

    οκ, προφανώς δεν στοχοποιω έναν φοιτητή/τρια που ψάχνει την ταυτότητά του κλπ!

    Στοχοποιώ όλη αυτή την δηθενιά, την life style κουλτούρα που διαχέεται απο την athens voice, την lifo και όλα αυτά τα καπιταλιστικά έντυπα, που στόχο έχει την δημιουργία υποταγμένων φασιστικών, εθνικιστικών συστημικών συνειδήσεων.

    Διότι ο χαβαλές και η λογικη των life style ΜΜΕ που μας προπαγανδίζουν το «υπεράνω όλων το κέρδος, η καριέρα, η παρτακίστικη ζωή, η φάση» είναι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ και εκμετάλλευση.

    Και έχετε προσέξει πόσο έξυπνα περνάνε καπιταλιστική γραμμή στους αναγνώστες τα free press και τα life style ΜΜΕ; Δεν διαφωνούν ευθέως με την έννοια της συλλογικότητας, των αγώνων, των διεκδικήσεων, της ταξικής πάλης! Διαφωνούν με… χαβαλέ του στυλ «έλα μωρέ θα τρέχουμε για αγώνες τώρα; βαριέμαι!», ή «ώχου, ρε φίλε που θες να αλλάξεις τον κόσμο, δεν βαρέθηκες;», ή «κακός ο ναζί αλλά κοίτα πως αδυνάτισε και πόσο τρέντι έγινε!!!!».

    ΕΤΣΙ περνάνε καπιταλιστική γραμμή προς όφελος των πλουσίων αυτά τα ΜΜΕ.

 18. George Says:

  στη Γερμανία υπάρχει μια αρκετά μαζική τάση απο τα καπιταλιστικά καθεστωτικά ΜΜΕ αυτής της χώρας (περιοδικά life style, free press έντυπα, μουσικοί σταθμοί, κλπ) ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ τους εθνικιστές, ναζί κλπ.

  Ως αποτέλεσμα αυτής της συντηρητικής καθεστωτικής/συστημικής προπαγάνδας απο τα καπιταλιστικά ΜΜΕ μόδας κλπ, έχει δημιουργηθεί ο χιπστεράς ναζί/εθνικιστής: Δλδ ένας τύπος χιπστεροφασαίος, όπου η επιμελώς ατημέλητη εμφάνιση, το τρεντι/μοντέρνο look, η ψευτοκουλτούρα ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ με ρατσιστικές, εθνικιστικές, ναζιστικές αντιλήψεις!!!!

  ΑΥΤΗ την γραμμή πάει να περάσει στην Ελλάδα η ATHENS VOICE, η LIFO κλπ! Ενα κράμα νεοφιλελλευθερισμού και ΝΑΖΙΣΜΟΥ!

  Πετάξτε στα σκουπίδια τα free press έντυπα στυλ ATHENS VOICE, LIFO κλπ! Πετάξτε στα σκουπίδια και τα life style περιοδικά!

  Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ/ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ προπαγάνδα και η πλύση εγκεφάλου ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΝΑΖΙ που κάνουν αυτά τα καπιταλιστικά ΜΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!

 19. john Says:

  στα σκουπιδια σας εχουν πεταμένους εσάς, εδώ και δεκαετιες όλες οι κοινωνίες του κόσμου. 5 χιλιάδες 20σαρηδες με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι τους, με υποτυπώδη έντυπα και κατα βάση ψυχιατρικές αντιδράσεις και νοητικές αντιλήψεις.

  Στα τριάντα σας θα βαράτε το κεφάλι σας με τις μαλακίες που λέτε και υποστηρίζετε.

  Τα δερβενιωτάκια απλώς ποτέ δεν ξέφυγαν από τη μετεφηβική ηλικία, μετά από τρεις μπριζόλες και δυο μερίδες πατάτες θα σκεφτεί και την Ναιρωπη.

  Εγώ ρε γελάω όταν διαβάζω την <>, δεν λέω θα την κάψω θα την κλείσω θα τις πάρω τα μελανια… Ετσι, βλέπουμε ποιος είναι σιγουρότερος σε τι πιστεύει και ποιος κοπανά τους άλλους κοπανάντας το κεφάλι του στην ουσία.

  • Βασίλης Says:

   ακατάσχετη μπουρδολογία φίλε μου john:

   α. Οι αριστεροί/κομμουνιστές/αναρχικοί και γενικά αυτοί που δεν τρώνε κουτόχορτο και δεν φοράνε συστημικές/καπιταλιστικές παρωπίδες, είναι πολύ περισσότεροι και σε όλες τις ηλικίες! Απορώ ΠΟΥ τα βρίσκεις αυτά και τα αναμασάς! είπαμε: Η πλύση εγκεφάλου της athens voice και της Lifo, έχει και τα όριά της.

   β. Κανείς δεν λέει να καεί η αθενς βοϊς. Καλούμε όμως να μην την διαβάζει κανένας! Εννοείται! Με αυτό το κάλεσμα, θα γλιτώσουν κάμποσοι/ες από την σκουπιδίλα αυτών των καπιταλιστικων ΜΜΕ!

   γ. Μετά απο 5 χρόνια ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ μνημονίων που διαλύουν την χώρα και τις ζωές εκατομμμυρίων ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων/συνταξιούχων/ανεργων/νέων, ΕΣΥ φίλε μου ακόμα τρώς την μνημονιακή προπαγάνδα των free press εντύπων και γενικά των life style μμε; Γιατί;

   • john Says:

    Όλοι μαζί, τρότσκιστές, σταλινικοί, μαοϊκοί, αναρχικοί με μεσολαβητές το σφαγέα της κρονστάνδης, το Μέγα Ραμόν και την δικιά μας Ο.Π.Λ.Α… Ποιος λεει, αραγε, μπαρούφες;

    Που βρισκόσαστε αλήθεια όλοι μαζί;

    Μνημόνιο ψήφισε και η αριστερά. Από το μνημόνιο βγήκαμε το 1978( σε όλη την νεοελληνική ιστορία είχαμε μνημόνιο) και επιπλεόν ήταν ευεργετικό για τη χώρα. Η διακοπή απο την οικονομική επιτροπεία ήταν συντομότατη. Σημαίνει ότι οι άλλοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουνε τα ελλέματα μας ανευ όρων.

    Εντωμεταξύ, φαίνεται ο μικρός πολιτικός ορίζοντας που έχει το αριστερό φοιτηταριάτο (ανταρσύες κτλ)- που είδε το χριστό στο λένιν και το τρότσκι- και τώρα στο κολοκοτρώνη και τον αντιμνημονιακό αγώνα.

 20. john Says:

  «»
  την εφημερίδα των συντακτών»»

 21. Katerine Says:

  Very good information. Lucky me I came across your site by chance (stumbleupon).

  I have saved it for later!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: