Ευτυχές το 2003

 Koυράστηκα, ειλικρινά. Βαριέμαι. Το έχω ξαναδεί το έργο και ξέρω τι γίνεται παρακάτω.

 Ήδη σκάνε λογιών λογιών «αποκλειστικές» πληροφορίες σε λογιών λογιών εφημερίδες: όπου να ναι τους εξαρθρώνουν τους τρομοκράτες, τάδε ύψος τάδε βάρος τάδε φύλο είναι ο αρχηγός, τους βρήκανε, τους παρακολουθούν, τους πιάνουνε.

 Τους «ακουμπάνε».

 Ίσα-ίσα να φτιάχνεται κλίμα, να στοχοποιούνται ευρύτερες ομάδες, και να παίζεται το ίδιο βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε το 2003. Γιατί όχι; Σε ποιόν στοιχίζει; Ποιός θα τους ζητήσει τα ρέστα; Ποιός τους τα ζήτησε τότε; Ποιός πλήρωσε;

 Καλά, το τελευταίο ερώτημα είναι εύκολο: εσύ πλήρωσες. Για πανάκριβα συστήματα ασφαλείας (που ποτέ δε βγήκαν απ’ τα κουτιά τους) για πανάκριβη «προστασία» (που μεταφράστηκε σε τοποθέτηση κοριών μέχρι και στο βρακί του Πρωθυπουργού), για τη Φαραωνική Ολυμπιάδα για την οποία γίνανε όλα αυτά και την οποία θα πληρώνεις μέχρι τα δισέγγονά σου, και χάρι στην οποία δείξαμε στην ανθρωπότητα τι σημαίνει Ελληνικό Πνεύμα: Χαρτονένιες εγκαταστάσεις μιας χρήσεως, υπερτιμολογήσεις και Φαγοπότι Ημετέρων.

 Τι έμεινε απ’ όλα αυτά; Οι κάμερες «κυκλοφορίας» (αγαπημένη μου είναι αυτή που εποπτεύει την κομβική πλατιά λεωφόρο Λυκαβηττού,  έξω ακριβώς από μπάρ που προτιμούν άνθρωποι ¨του χώρου»), αστυνομική παρουσία ορατή και πάνοπλη σε κεντρικές Λεωφόρους όπως η Ακαδημίας, και γενικά ο,τιδήποτε σε βοηθάει να εμπεδώσεις ότι αυτοί που τα μαγκώσανε, αυτοί που πάντα τα μαγκώνουνε , θέλουν και πρέπει να φυλάγονται.

 Η εμφάνιση «ένοπλων οργανώσεων πάλης», είτε είναι εκ κατασκευής προβοκάτσια, είτε αλωμένες από Υπηρεσίες είτε απλά χρήσιμοι ηλίθιοι (το πιό χλωμό), είναι το σύνθημα για τις Ακριβές Γραβάτες των Μ.Μ.Ε. ν’ αρχίσουν πάλι το θολό παιχνίδι των «πληροφοριών» και των «φωτογραφίσεων». Της στοχοποίησης.

 Πάλι τα ίδια, πάλι οι ίδιοι, πάντα οι ίδιοι.

Κουράστηκα.

7 Σχόλια to “Ευτυχές το 2003”

  1. BlogBastard Says:

    Κουραστικό πράγματι…
    Το 2009 μας ταξιδεύει πίσω στο 2003
    και το 2003 με τη σειρά του ίσως και μια 30ακονταετία πίσω.
    Βλέπεις τί έγινε και στην Ασληπιού… παιδομάζωμα – ταξίδι έναν αιώνα και βάλε πίσω…

    we’re moving BACK TO THE FUTURE sp_ider
    και παντα το πιο κουραστικό είναι το παράδοξο…

    *Καλή Σου Μέρα*

  2. pan pan Says:

    ki aytos o «gousis» akomh na paremvh

  3. spi_der Says:

    @ΒΒ: Εμένα το παράδοξο δε με κουράζει… το αναμενόμενο με κουράζει :-/ Καλησπέρα!
    @PP: O «Γούσης» πουλάει την «Ηρωίνη» . Πσσσσσσσσσ

  4. JustAnotherGoneOff Says:

    Και να μην θυμίσουμε το γνωστό [στοχοποιημένο] σκίτσο -αν θυμάμαι καλά, δικό σου- με τα αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους και σε περιέλαβε «δημοσιογραφικότατα» ο γνωστός γλίτσας Δημοσιογράφος σαν πράκτορα του Μπιν Λάντεν. Δυστυχώς, η φαντασία είναι υπό διωγμό ήδη από το Δημοτικό, πρέπει να αποστηθίζεις για να μην σκέφτεσαι και να φαντασιώνεσαι, όπως λέει σήμερα πολύ εύστοχα ο Τριβιζάς στην «Ε».

  5. B@ffy Says:

    Ma sugnwmh eixe prohgh8ei tipote na mas kanei na pisteuoume oti ta pragmata se authn thn xwra exoun veltiw8ei? H adiaforia, o wxaderfismos , h adraneia kai h grafeiokratia exoun ginei xarakthristiko tou mesou ellhna kai akta pasa pi8anothta kai ths xwras (dipla apo to acropolis, greek culture, souvlaki, mouzakas) .As mhn 8ewroume kapoies memonomenes energeies elaxistwn politwn ws anemo allaghs ths pleushs ths xwras h opoia menei idia kai aparallaxth .

    PS H fantasia sthn ellada katadiwketai dekaeties twra

  6. spi_der Says:

    @iago: Αν θυμάμαι καλά, το εν λόγω σκίτσο ήταν ένα ουδέτερο clip art μέρος εικονογράφησεις στο «Εψιλον» κάποιου ξένου σχεδιαστή. Εγώ δεν ευτυχήσει ακόμα τέτοιας «αναγνώρισης».
    @Buffy:Υap…

  7. Maximus Says:

    Ως προς την αναφορά στην ελληνική κουλτούρα μη ξεχάσουμε και τα τύπου «greek-lover-τσολιαδάκια» με τις χρυσές καδένες να λαμπυρίζουν υπό το άκουσμα του : like ..madam… the Greece ?

Σχολιάστε