Ευελφάλεια ρε μουνιά!

Η χθεσινή μέρα θα περάσει στο Νέο Ημερολόγιο (όλοι οι Καίσαρες εισάγανε ένα νέο ημερολόγιο, ο Παπαδήμος στο πηγάδι κατούρησε;) σαν η Κυριακή του Σωτηρος.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ερίζουν για την προέλευση της εορτής, με ένα attention whore αναθεωρητικό ρεύμα να υποστηρίζει μέσω της protagon review of books ότι ο Σωτήρας αναφέρεται στον Όσιο Λοβέρδο τον Μακελειοποιό, όστις πρόταξε τα στήθια του για να σώσει τον Γιωργάκη Κέννεντι και το Κάμελοτ των Παπανδρέου από τις αντδραστικές πρακτικές του ελέγχου και της λογοδοσίας.

Η σοβαρή βιβλιογραφία ωστόσο θα αποκαταστήσει την Αλήθεια, ότι δηλαδή αυτή ήταν η Κυριακή κατα την οποία οι Σωτήρες εμαζεύτειτο στην Παλαιά Βουλή για να μας κοινωνήσουν την Οδό της Σωτηρίας.

Και βρεθήκανε. Και ρυθμίσανε το GPS εξόδου απ’ την κρίση. (χωρίς αυταπάτες για την έκταση των αλλαγών που χρειάζονται).(με σταθερή προσήλωση στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας).(και με την αίσθηση ότι διανύουμε μια πολύ επικίνδυνη φάση).

Και τσουγκρίσαν τα ποτήρια με παλιό κρασί Μαρκό, (γιατί κάποιος ήθελε να τη σπάσει στο Μπουτάρη).

Και τότε ηκούσθη η Λέξη.

¨Ευελφάλεια».

Δυσκολεύτηκα να το πιστέψω. Πίστεψα ότι είναι κάποια πλάκα, ξέρετε τι τρόλ είναι όλοι αυτοί στα βαθιά σόσιαλ μήντια απ’ τα  οποία μού σκασαν τα απόνερα της Λέξης.

Επειδή ως γνωστόν είμαι τόσο Αγγλοσαξωνολιγούρης που καμιά φορά γυρνάω όταν κάποιος φωνάξει «Νίκος Δήμου», αναγνώρισα τον μαγευτικό όρο «flexicurity»πίσω από τη βλαχομπαρόκ απόδοσή του στα ελληνικέζικα, και έψαχνα ποιός σατανικός εγκέφαλος γέννησε τον προφανή αστεϊσμό.

Και τότε η πραγματικότητα άρχισε να με χτυπάει κατα ριπάς.

Η Λέξη ειπώθηκε στα σοβαρά.

Η Λέξη ειπώθηκε από την Αννούλα του Φονιά (γνωστή και ως Διαμαντοπούλου έξω απ’ τους εκπαιδευτικούς κύκλους).

Η Λέξη δεν πρωτοειπώθηκε καν χθές. Άοκνοι μελετητές με φιλοδώρησαν με αυτό το άρθρο του Ριζοσπάστη, απ΄το μακρινό 2005 όπου δέναμε ακόμα τα σκυλιά με τα λουκάνικα.

Αγαπητέ αναγνώστη, δεν θα υποτιμήσω την πολιτικοκοινωνική σου ευαισθησία με το να αναλύσω για μια ακόμα φορά τις υψηλές επιδόσεις του Εκσυγχροπασόκ στη Newspeak λεξιπλασία, ούτε τα σημαινόμενα αυτής επί της δημόσιας συζήτησης.

Ούτε θα σηκώσω το γάντι στους Δοξιάδηδες, όπου αφού ο ένας αδελφός άλωσε το χώρο των κόμικς, ο έτερος πάει να αλώσει το χώρο της γελοιογραφίας, προτάσσοντας ως Σωτήρα τη Διαμαντοπούλου, τόσο κοσμαγάπητη στον υπό σωσμόν λαό που στην τελευταία παρέλαση έκανε τον Nταρθ Βέηντερ να μοιάζει κοινωνικός μπροστά της, και τόσο άφθαρτη κομματικά πλην εγνωσμένα αποτελεσματική στη δουλειά της, που οι φωτοτυπάδες της στήσανε άγαλμα (για να χουν και κάπου να σημειώνουν τα παιδιά τις σχολικες απορίες που κανονικά θα γράφαν στα βιβλία τους, δίπλα στα πατροπαράδοτα ζωγραφισμένα πέη και ΠΑΟ 13).

Για να μη μας λένε μίζερους, κρατάμε τα θετικά. Η Κυριακή των Σωτήρων θα είναι μια ακόμη αργία, για να ξεκουραστεί ο άνεργος, αλλά και τα υπόλοιπα δύο πέμπτα του πληθυσμού, τα οποία κανονικά πάλι θα τα ξύνανε Κυριακάτικα, αλλά η ευκοι…ευμορ…ιγμο…ευψυτάλεια, πως-τη-λεν, θα τα καταργήσει όλα αυτά τα μικροαστικά και θα γίνουμε η ανταγωνιστική Κίνα του Νότου που κάθε σοσιαλιστής με λειτουργικό WinDowJones ονειρεύεται να Τιμονιερήσει.

Τιεν Αμήν.

 

18 Σχόλια to “Ευελφάλεια ρε μουνιά!”

  1. A certain crazed alien penguin Says:

    Ματσαγγανιές, Διαμαντοπουλίκια και (σ)Κιντ(ζ)ούδες. Θυμάμαι τον ξάδελφούλη(;) του Α(χ)ρίστου να παρουσιάζει το logicomix στο παραπροπέρσινο(;) φεστιβάλ animation. Με πόση υπεροψία κατάργησε τους όρους του animation για να χρησιμοποιεί τους δικούς του νεολογισμούς! Απέπνεε αφόρητη ματαιοδοξία και θράσος. Ισως να ήμουν και το μόνο άτομο που δεν χειροκρότησε. Α ρε Βάσια, γαμώ την ανικανότητά σου γαμώ!

  2. Servitoros Says:

    Το έχω γράψει για τον Κοινωνικό Σύνδεσμο (που διαλύθηκε σε χρόνο dt_ και θα το ξαναγράψω για την νέα version του » Ο Αρίστος και οι άριστοι» μου θυμίζουν αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=w6yurbm6jm0

  3. Το κόκκινο πανί Says:

    Εξαιρετικό! Νομίζω πρέπει να κάνουμε ένα διαγωνισμό λεξιπλασίας, λεξι-στραμπουλήγματος, κάτι τέλος πάντων. Φίλος στο facebook προσέφερε ήδη την πρώτη καλή λέξη:

    διαπλονόηση = διαπλοκή + διανόηση

  4. daugno Says:

    Excuse me kind Sir , i was in the Round Table Tournement too , the only thing that was said there ,was : ‘ one ‘n’ only vagina leads to china! ‘

  5. spi_der Says:

    Διαλύθηκε ο Κοινωνικός Σύνδεσμος; fact? ισχύει;

  6. Servitoros Says:

    http://aristosd.posterous.com/94159732
    http://www.koinonikossyndesmos.org/members/

    Έχουν φύγει οι αφοί Δοξιάδη με την πλειοψηφία των πανεπιστημιακών, η σελίδα τους έχει να ανανεωθεί από τα τέλη Δεκεμβρίου και τα μέλη τους με την εξαίρεση των Στουρνάρα και Φλωρίδη ανήκουν στα τσικό, μπορεί να μην το πείς διάλυση, κατ’ εμέ είναι αφού το κοινωνικό κεφάλαιο που υποστήριζε τον Κοινωνικό Σύνδεσμο μετατοπίστηκε στο νεό όχημα του Αρίστου και των Άριστων.

  7. Servitoros Says:

    Ποιό αναλυτικά εάν συγκρίνεις τα ιδρυτικά μέλη όπως φαίνονται στην σελίδα του Κ.Σ. στο facebook με τα μέλη του Κ.Σ. στην Ιστοσελίδα του έχουν αποχωρήσει οι:
    Κωνσταντίνος Δήμας
    Απόστολος Δοξιάδης
    Αρίστος Δοξιάδης
    Δαμιανός Καγγελίδης
    Χρήστος Καμπόλης
    Κατερίνα Καρύδη
    Ιωάννης Κούτσης
    Αλέξανδρος Κύρτσης
    Αντιγόνη Λυμπεράκη
    Γιάννης Μακρής
    Νίκος Μαραντζίδης
    Γιώργος Μομφερράτος
    Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος
    Ευφροσύνη-Δάφνη Μπαχαρίου
    Μαργαρίτα Μυτιληναίου
    Αλέξιος Παπασταύρου (ο γνωστός από το email Chomsky)
    Σωτήρης Περλικός
    Δημήτρης Ρηγόπουλος (το atenistopoulo)
    Γιώργος Σκαμπαρδώνης
    Γιώργος Σοφρώνης
    Χαρίδημος Κ. Τσούκας
    Κώστας Φασουλάκης

    Δηλαδή το περίπου 57% των ιδρυτικών μελών του Κ.Σ.

  8. Evangelia Moula Says:

    Σπύρο είσαι ιδιαίσθητος (ιδιοφυής και ευαίσθητος). θα μπορούσαν βέβαια να ακολουθήσουν πολλά ακάμα υβρίδια

  9. Ευελφάλεια ρε μουνιά! « //ΠαραλληλοΓράφος// Says:

    […] κείμενο και σκίτσο του γνωστού σεξιστή Σπύρου Δερβενιώτη η Jaquou […]

  10. spi_der Says:

    Ευαγγελία μου, είσαι ευπροπορημένη (ευπρόσδεκτη και αργοπορημένη). Απ’ το ’11 σε αναμένομεν για επίσκεψη 😀
    Servitoros: χρειαζόμαστε πιό hard facts. Μου βαλες πετριά τώρα, will investigate

  11. Servitoros Says:

    Έπιασε ένα σχόλιο η σπαμοπαγίδα σου με δυο λινκ που λέει ότι περιμένει έγκριση/

  12. spi_der Says:

    done! and well done.

  13. ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ Says:

    Γνωστός σεξιστής ο φίλος μας ο Δερβενιώτης; Ελα μ… στον τόπο σου!

  14. spi_der Says:

    Κάτι θα ξέρει 😀

  15. Evangelia Moula Says:

    θα αναλάβω τις ευθύνες μου έστω και καθυστερημένα.Η πολλή δουλειά που τρώει την αφέντρα.Πάντως πάντα σε παρακολουθώ. Τώρα που βρήκα χρόνο επιτέλους παρήγγειλα και το Καλού- κακού. Για το Φανούρη που λέγαμε, εντοπίστηκε κανένα ίχνος του;Iam looking forward

  16. Servitoros Says:

    Άσχετο, αλλά λόγω των ημερών πρέπει να δώσεις καινούργια βραβεία Κορακάκης.

  17. spi_der Says:

    Εχεις καναν υποψήφιο; (ο Δανίκας δε μετράει)

  18. Servitoros Says:

    Το ΒΗΜΑ που δίνει τον «Θίασο» την Κυριακή.

Σχολιάστε