Kαλαϊτζής Οn Line

Ο,τι λέει ο τίτλος. Αντιγράφω τη χαρμόσυνη είδηση:

http://www.gianniskalaitzis.gr

Η πρώτη ιστοσελίδα με γελοιογραφίες, κόμικς, σκίτσα, κείμενα, γελοιογραφικά πορτραίτα και την χορηγία του Τρίτου του Μακρύτερου.

Προλογίζει ο Cabinet Man:

Κυρίες και κύριοι,

Το μέλος της ΕΣΗΕΑ, συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών, ειδικότητα σκιτσογράφος, ονόματι Γιάννης Καλαϊτζής, αφού επί δέκα συναπτά έτη παρωδούσε τη χρήση του διαδικτύου με τη γνωστή αράδα κάτω από την υπογραφή του, απέκτησε προσωπική ιστοσελίδα με τον πρωτότυπο τίτλο http://www.gianniskalaitzis.gr, μεταστραφείς όπως ο διάσημος ζωγράφος κ. Τσόκλης, ο οποίος αφού μοσχοπουλήσει τα έργα του, αιφνιδίως τα χαρακτηρίζει «καλλιτεχνικά σκουπίδια» χωρίς να επιστρέφει –εξ όσων γνωρίζουμε- την αμοιβή, ή όπως ο Λουκιανός αν επιτρέπετε, που καθ’ όλη τη ζωή του λοιδορούσε τους παρακοιμώμενους της εξουσίας και κατάντησε αυλικός. Ο μέγας πρόγονος όμως (ήταν Σύρος) κυκλοφορούσε με πορφυρούς χιτώνες και κατάχρυσες τιάρες, έργα άξιων τεχνιτών, ενώ ο εν λόγω σκιτσογράφος θα παρουσιάζεται εφεξής στην ηλεκτρονική του μορφή με τις γελοιογραφίες και τα κόμικς που κατασκεύασε ιδιοχείρως στην «Αυγή», στο «Αντί», στο «Τέταρτο», στο «9», στο «Ντέφι», στη «ΓΑΛΕΡΑ» και, βεβαίως, στην «Ελευθεροτυπία».

Τα εξώφυλλα, τα γελοιογραφικά πορτραίτα, τα βιβλία, τα κείμενα και τα συνειρμικά ντεκουπάζ (κάτι σαν σπλαχνοσκοπία), θα εμφανίζονται στον υπολογιστή σας επειδή είναι βέβαιο ότι εξαντλήθηκαν οι αναγνώστες που θα αναζητούσαν την έντυπη εκδοχή τους και αφού η σύνδεση με τις ιστοσελίδες γνωστών και ικανών σκιτσογράφων εξασφαλίζει επιτυχία στο εγχείρημα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://www.gianniskalaitzis.gr.

Δελφοί

5/10/2010

Προσεχώς: Ο πραγματικός χάρτης της ιστοσελίδας αφενός και ο ωραίος χάρτης αφετέρου.

7 Σχόλια to “Kαλαϊτζής Οn Line”

  1. Rodia Says:

    Πάει, χάλασε κι αυτος… 😉

  2. Rodia Says:

    Τον πήραμε στο λαιμο μας… :ΡΡ

  3. Δύτης των νιπτήρων Says:

    Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ για την ειδοποίηση! Επιτέλους ξαναδιάβασα τα «Έκτακτα περιστατικά» και το Μέμο στο πέλαγος της μποτίλιας.

    Ιδέα: μήπως να δούμε στο δίκτυο και τον Φανούρη Άπλα; 😉

  4. spi_der Says:

    Δύτη, ενώ ένα σάιτ έχω μόνιμα στα σκαριά (κάποια στιγμή, που θα πάει, θα το ολοκληρώσω…) για το Φανούρη έχω άλλα σχέδια. 😉

  5. ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ Says:

    Ωπ! Δερβενιωτικός και ο Φανούρης άπλας; ρε παιδιά θυμάμαι που είχα ένα τεύχος στη δεκαετία του …80…αρχές 90; θα σας γελάσω… και θυμάμαι σαν τώρα που έλεγα : «τι ωραίο κόμικ που είναι αυτό…» και μετά μου το πήρανεεεε….Ε, πως να διαχειριστώ την απώλεια; Ευτυχώς που υπάρχει και το ίντερνετ…

    …ορίστε, το έψαξα…Μία τριλογία σε σχέδιο Σπύρου Δερβενιώτη και σενάριο Δημήτρη Βανέλλη – Δημήτρη Καλαιτζή. Μία έκδοση (του 1991 – 1992 – 1994 αντίστοιχα) από την Μαμούθ Κόμιξ.. Σε αυτά τα τρία άλμπουμ παρουσιάζονται οι περιπέτειες ενός πολυμήχανου, καταφερτζή, πονηρού, έλληνα ντετέκτιβ-διεκπεραιωτή δύσκολων και απίθανων, (σουρεαλιστικών θα μπορούσαμε να πούμε), υποθέσεων.

    Ερώτισις, ο Δημήτρης Καλαιτζής έχει σχέση με τον Γιάννη;

    Και για να μην φεύγω από το θέμα, εμείς οι άδολοι ( 😉 κομιξόφιλοι χιαρόμαστε για τη σελίδα του Γιάννη Καλαιτζή…

  6. Rodia Says:

    Φυσικα χαιρομαστε! Να μη κανουμε λιγη πλακιτσα; :)))

  7. spi_der Says:

    Σοφία, τα άλμπουμ είναι τέσσερα (σαν τα Αλιεν), βγήκε ενα και το 98. Οχι, ο Δημήτρης Καλαιτζής δεν εχει καμία συγγένεια με το Γιάννη

Σχολιάστε