Θεμοπύλες

Δύο επιθέσεις δέχθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα ο ηθοποιός Στέλιος Μάϊνας. Η μία ήταν πιό επικίνδυνη, αλλά η άλλη ήταν χειρότερη:

Γιατί πάντα οι πιό διαπρύσιοι υπερασπιστές μιας φυλής αποδεικνύονται οι χειρότεροι εκπρόσωποί της; Όχι, να το συζητήσουμε Θέμο μου. (Και Βαγγέλη μου-και συγνώμη που δε γνωρίζω και το δικό σου ονοματάκι Γλάστρα μου). Έρχεται κάποιος απο άλλο πολιτισμό-χάρην της συζήτησης ας μην είναι πεινασμένος «φυλός της αφρικής», ας είναι Ελβετός, με τους οποίους απ’ ό,τι μάθαμε δεν εχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Έρχεται λοιπόν ο Ελβετός στην τρισχιλιετή χώρα μας. Και βλέπει εσένα. Τι απ’ όλα που θα δεί σε σένα θα τον κάνει να πεί «ναι ρε πούστη μου, ανάθεμα την ρολόϊ-κούκου-μοίρα μου, Έλληνας έπρεπε να γεννηθώ»; Υπέρβαρους έχει και στην Αμερική. Σεξιστές παρουσιαστές με μουγγή γλάστρα δίπλα τους να συμφωνεί την ώρα που η κάμερα ζουμάρει στα τσιμπουκόχειλα, έχει και στην Ιταλία. Τηλεπερσόνες που πείθουν λεφτάδες να τους ανοίγουν τη φιλόξενη αγκαλιά τους, έχει και στην Αγία Παρασκευή. Τί είναι αυτό που σε κάνει Μοναδικό;

Αλλά μάλλον αυτό είναι κατά βάθος το πρόβλημα: ότι ο κόσμος εκεί έξω είναι τρομερά ανταγωνιστικός. Γι αυτό μισείς «όλες αυτές τις φυλές της Αφρικής»-είναι απλά θέμα επαγγελματικού ανταγωνισμού.

Και οι δύο πουλάτε DVD για να επιβιώσετε.

20 Σχόλια to “Θεμοπύλες”

 1. Rodia Says:

  Μα τι λενε οι ηλιθιοι; Ακούνε αυτά που λένε;
  Αμα σου επιτεθει ελληνας λοιπον κυρ_πώς_σε_λεν_μου, να απαξιωσεις ολη την ελληνικη φυλη –και τις ευρωπαϊκες μαζι για νά’σαι μεσα!
  Καλα κανω που δε βλεπω τιβι…

 2. Aλέξια Says:

  Για ξέρασμα.

  Γιατί δεν σπάει κάποιος τα μούτρα του Θέμου, λίγος ακτιβισμός δεν βλάπτει. Μια απ’τις γλάστρες ας πούμε, η οποία είναι undercover. Έτσι, για το twist.

  Γαμώ την παιδεία μου μέσα.

 3. Στέλιο κρατάω μαχαίρι Says:

  Όπως και να το κάνουμε, κάποιος που παραλίγο να σκοτωθεί (βάζοντας και άλλους σε κίνδυνο) για να γλιτώσει το ψωροκινητό του δεν πείθει και για τόσο «υπεράνω» όσο θέλει να εμφανίζεται.

 4. spi_der Says:

  Έχεις ένα δικιο. Μόνο η ακτινοβολία που εξέπεμπε το κινητό του Μάινα…κίνδυνος θάνατος για όποιον ήταν σε ακτίνα 50 μέτρων.

 5. Στέλιο κρατάω μαχαίρι Says:

  Οι δυο Έλληνες που τον γλίτωσαν δεν κινδύνεψαν δηλαδή; Θα προσέξατε πάντως ότι, πριν από τον «αλτρουστικό» επίλογο του άρθρου του, ο Μάινας ζητάει επί της ουσίας καλύτερη αστυνόμευση της γειτονιάς του.

 6. spi_der Says:

  Ναι, και έκανε και μύνηση κατ’ αγνώστων. Το point σου; Ο άνθρωπος δεν είπε «δεν έγινε έγκλημα, λουλούδια πήγαν να μου προσφέρουνε» είπε ότι δεν θα πέσει στην παγίδα του ρατσισμού να ομαδοποιήσει δικαίους και αδίκους σ’ένα τσουβάλι με ετικέτα «όξω οι ξένοι»

 7. Στέλιο κρατάω μαχαίρι Says:

  Το point μου είναι ότι ο Μάινας δεν αντέδρασε διαφορετικά από τον μέσο «ξενοφοβικό» Ελληνάκο:

  «Και αναρωτιέμαι, πού είναι η Αστυνομία που εγώ σαν καλός φορολογούμενος πολίτης πληρώνω για να με προστατεύει;»

  Το ότι προσπαθεί να το σώσει στο τέλος με τα περί εξαθλιωμένων που χρειάζονται βοήθεια κτλ. δεν κάνει λιγότερο φανερή την τρομάρα και τη δυσφορία του για τους αλλοδαπούς που πήγαν να τον φάνε και τους υπόλοιπους που δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν. Το 90% του κειμένου του είναι σαν να το έγραψε η Άννα Βαγενά.

  Συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου σας.

 8. spi_der Says:

  Καμία κατάχρηση, γι αυτό είναι τα comments.
  Διαφωνώ ωστόσο κάθετα με την ερμηνεία σας. Βρίσκω τη στάση του υποδειγματική: ούτε «σφάξε με αγά’μ να αγιάσω», ούτε «ρίξτε τους στη θάλασσα». Το να εκλεινε τα μάτια στις εγκληματικές παραμέτρους ενός κοινωνικού φαινομένου θα τον έκανε μονόπλευρο κατηχητή. Αντίθετα, ακόμα κι ετσι, με πολύ φρέσκια μια τέτοια επίθεση (ειλικρινα, ας μπούμε στα παπούτσια του για λίγο) δεν έχασε την ανθρωπιά του με το να ξεφύγει σε ρατσιστικό παραλήρημα όπως αυτά που δυστυχώς βλέπουμε καθημερινά από όλο και περισσότερους «υπεράνω υποψίας» συμπολίτες μας

 9. tulpoeid Says:

  Κάποιος που υπερασπίζεται το κινητό του από ληστές δεν είναι άνθρωπος ήθους.
  Ο Μάινας δε σκέφτηκε αυτούς που τον έσωσαν.
  Ο Μάινας ζητάει καλύτερη αστυνόμευση.
  Ο Μάινας φέρθηκε ξενοφοβικά.
  Όποιος ζητάει προστασία από εκείνους που πληρώνονται για να την προσφέρουν δεν είναι άνθρωπος ήθους.
  Όποιος νοιώθει δυσφορία για όποιον του επιτίθεται δεν είναι άνθρωπος ήθους.

  Μια που μιλάμε στον πληθυντικό, πόσοι γράφετε απ’τον ίδιο λογαριασμό;

  (Πες χριστιανέ μου ότι σε ενόχλησε κι εσένα η μη-ελληναροσύνη του Μάινα να τελειώνουμε.)

 10. Επισκέπτης Says:

  Φίλε tulpoied δεν ξέρω αν και εσύ μισείς τα «μιάσματα» τους μετανάστες, αλλά η γραφή σου είναι χειρότερη από μετανάστη.

  Βάλε την λογική σου σε μια τάξη και ξαναπροσπάθησε. Το ότι κάποιοι από εμάς, δεν είμαστε ρατσιστές με τους μετανάστες, δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ρατσιστές και με τους ηλίθιους.

 11. spi_der Says:

  Επισκέπτη, νομίζω ότι είναι οφθαλμοφανές ότι ο tulpoeid γράφει ειρωνικά, σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία του «στελιοκραταωμαχαίριου»

 12. Στελιοκραταωμαχαίριος Says:

  Ελπίζω να είναι εξίσου σαφές ότι σταμάτησα να απαντώ για τον λόγο που ανέφερα και όχι λόγω της «αποστομωτικής» ειρωνείας του tulpoeid.

 13. spi_der Says:

  Ελπίζω να είναι εξ ίσου σαφές ότι εγώ ενθάρρυνα τη συνέχιση του διαλόγου-γι αυτό είναι τα comments. Πρέπει να είναι κανείς εξαιρετικά κακοπροαίρετο τρόλ για να δοκιμάσει τις αντοχές μου-οχι απλά να έχει διαφορετική άποψη.

 14. tulpoeid Says:

  Ούτε εγώ πιστεύω πως ήταν αποστομωτική η απάντησή μου γιατί δεν πρόσφερα κάποιο επιχείρημα, αλλά προσπάθησα να δώσω εποπτική εικόνα των απαντήσεών σου, που προσωπικά μού φαίνονταν σαν προσπάθεια αλίευσης επιχειρηματών στο φτερό.
  Ίσως πρέπει να σε προβληματίσει το ότι όταν παράθεσα τα επιχειρήματά σου, οι πιο αφηρημένοι βρήκαν ότι δε διατρέχει λογική την αλληλουχία τους :p

 15. spi_der Says:

  Μπουεχεχεχ…εγκχμ, σόρυ (σοβαρό ύφος) ο οικοδεσπότης οφείνει να είναι ουδετ….ΜΠΟΥΕΧΕΧΕΧΕΧ (σόρυ again!-δεν κρατήθηκα!)

 16. Στελιοκραταωμαχαίριος Says:

  Με την άδεια του οικοδεσπότη, λοιπόν, στέκομαι ενδεικτικά μόνο στο πρώτο σημείο για να δείξω πόσο «αντικειμενικά» περιέγραψες τις απαντήσεις μου:

  «Κάποιος που υπερασπίζεται το κινητό του από ληστές δεν είναι άνθρωπος ήθους.»

  Αυτό που, προφανώς, είπα είναι ότι κάποιος μαχητικός «υπερασπιστής» κινητών τηλεφώνων, που, κατά δική του ομολογία, έθεσε σε κίνδυνο και την ασφάλεια τρίτων για να ανακτήσει το μαραφέτι, προσωπικά δεν μου πολυγεμίζει το μάτι για άτομο ειλικρινών αριστερο-αλτρουιστικών προθέσεων. Αν είχε σκοτωθεί κανείς τι θα λέγαμε, μπράβο στον Μάινα που κυνήγησε τον κλέφτη; Άσε μας, ρε φίλε. Λες και δεν του έφταναν τα λεφτά που πήρε από το Νησί για να πάρει καινούργιο κινητό.

 17. Στελιοκραταωμαχαίριος Says:

  Παρεμπιπτόντως, θα είχε ενδιαφέρον η γνώμη σας για κάποιες παλιότερες συνεντεύξεις του κ. Μάινα, όπως εδώ (στο 02:17):

  (λολ)

 18. spi_der Says:

  Πρπσερνάω το χαώδες νοηματικό κενό που προυποθέτει ότι ο Μάινας (στα κλάσματα του δευτερολέπτου, έτσι;) προέβλεψε ότι όντως θα στέρξουν προς βοήθειά του, και θα σου εστιάσω σε κάτι άλλο που ίσως δε σου περνάει απ΄ το μυαλό:
  Ενα κινητό προφανώς δεν είναι η αξία μιας συσκευής (τσάμπα της μοιράζουνε). Εμένα αν μου το κλέβανε θα σκεφτόμουν πιθανούς κινδύνους στους οποίους (θα) είναι πλέον εκτεθιμένες οι επαφές που έχω αποθηκευμένες εντός του. Μάνες, οικογένειες, φίλοι, γνωστοί, στα χέρια κάποιου ο οποίος είναι αρκετά απελπισμένος ώστε να βγάζει προς το ζείν με διάφορες παρανομίες και απάτες.
  Τέλος, σαν αναγνώστης καθαρά μιλωντας, βρίσκω μια χαρά την περίληψη του επιχειρηματος σου απ την tulpoeid.
  Επίσης, πολύ πατριωτικά το εχεις πάρει το ζήτημα. Αν δε σε λένε Θέμο, να προσέξεις λίγο την ιδεολογική συγγένεια, δε σε κολακεύει 🙂

 19. Στελιοκραταωμαχαίριος Says:

  Κάλεσε για βοήθεια αμέσως μόλις του άρπαξε ο άλλος το κινητό, επομένως άκυρο το επιχείρημα περί «πρόβλεψης».

  Αλλά κάντε μου τη χάρη να δείτε και το βίντεο. Αναρωτηθήκατε πριν: Τι απ’ όλα που θα δεί σε σένα θα τον κάνει να πεί “ναι ρε πούστη μου, ανάθεμα την ρολόϊ-κούκου-μοίρα μου, Έλληνας έπρεπε να γεννηθώ”; Ε, σας δίνει μια απάντηση ο συγγενής σας ιδεολογικά(;) κ. Μάινας: Το ανώτερο βιοτικό επίπεδο και την πολύ καλύτερη ψυχική υγεία των Ελλήνων. Αν συμφωνώ εγώ; Όχι, εγώ συμφωνώ με ένα σχόλιο που διάβασα κάτω από το βίντεο: Ό,τι να’ ναι ο Μάινας.

 20. spi_der Says:

  «This? Last year» 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: