Through the Looking Class

Όταν ο οργανισμός νοσεί, ανεβάζει πυρετό. Αν δεν είσαι τριών χρονών, δεν μπερδεύεις τον πυρετό με την αρρώστια. Μαθαίνεις ότι ο πυρετός είναι το δείγμα ότι ο οργανισμός πολεμάει την αρρώστια. ΔΕΝ είναι η αρρώστια.
Το σύστημα νοσεί. Ένας στρατός από τρίχρονα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τον πυρετό. Πολύ πρόσφατα παραδείγματα, εδώ, εδώ κι εδώ.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την κρίση φταίνε οι… αντιδράσεις για την κρίση. Ότι ενώ η αριστερά ουδέποτε άσκησε εξουσία, φταίει η «αριστερή κουλτούρα» για τις αντιαριστερές πολιτικές που ρίξανε το καράβι στην ξέρα.
Ότι για το ναυάγιο, φταίνε οι πνιγμένοι που φωνάζουν ότι δεν υπάρχουν βάρκες.
Ότι για την αρρώστια, φταίει ο πυρετός.
Grow up already.

8 Σχόλια to “Through the Looking Class”

  1. Red Garland Says:

    Είναι ακριβώς η ίδια λογική που θέλουν να περάσουν η Κυβέρνηση, το ΔΝΤ, και όλες οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις.
    Θεωρούν αιτία της κρίσης το χρέος, έλλειμμα κτλ. αντί να το θεωρούν σύμπτωμα. Είναι σαν να χάνει λάδια η μηχανή του αυτοκινήτου σου και ο μάστορας να σου παίρνει το μισθό για να βάλει λάδι, αντί να ανοίξει τη μηχανή και να λύσει την αιτία που δημιουργεί τη διαρροή.
    Δηλαδή με άλλα λόγια, βρισκόμαστε σε ένα σύστημα υπό διάλυση, που το μόνο που κάνουμε είναι να επιτείνουμε λίγο ακόμα το χρόνο καταστροφής μας.

  2. espοir - надежда Says:

    Ε, κι εσύ τώρα, βρήκες έντυπα να ασχοληθείς μαζί τους! :Ρ

    Όσοι γράφουν με στόχο να διαβαστούν από κόσμο που μετακινείται με το μετρό / λεωφορείο και πλήττει του θανατά την ώρα της μετακίνησης … σε τι επίπεδο περιμένεις να είναι τα γραπτά τους;

    Pardon δηλαδή, αλλά αν είναι έτσι, να ασχοληθούμε και με τη Μανίνα και το Αφισόραμα. :Ρ
    [Ουπς … ηλικιακό γκρουπάκι εκτός ορίου!]

  3. spi_der Says:

    espoir, ευχαριστώ για το κοπλιμέντο, μιλάμε ό,τι πρέπει για ένα μόνιμο συνεργάτη της city press όπως εγώ 🙂 Oι «οδηγοί πόλης» όπως η Αthens Voice και η Lifo, σε άλλο κοινό απευθύνονται, και με τελείως άλλο δίκτυο διανομής.

  4. espοir - надежда Says:

    Κάπως το λένε τώρα αυτό οι αγγλοσάξονες … έβαλα το πόδι μου στο στόμα μου; 🙂 Έτσι το λένε;

    ΟΚ, δεν μένω Αθήνα (ευτυχώς) και δεν ξέρω καλά το δίκτυο διανομής τους. Δυο-τρεις φορές που μου φέρανε φίλοι (επειδή είχε το τάδε / δείνα θέμα) και έριξα μια ματιά, μου ήρθε να ξεράσω. Άψογη σελιδοποίηση (ή όπως τη λένε την τέχνη αυτή της παρουσιάσης), εμετικό περιεχόμενο.

    Απόπειρα ημι-κωλοτούμπας: ο Κύρτσος βέβαια, αν και διαφωνούμε ιδεολογικά, διαθέτει μια σοβαρότητα και ακούω καλά λόγια από όσους συνεργάστηκαν μαζί του για τον επαγγελματισμό του. Σε αντίθεση με άλλους «μεγαλο-εκδότες» που ακούγονται τα χειρότερα.

    Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει το περιεχόμενο της City Press (έχω ρίξει κανά-δυο βλέφαρα, συνήθως περαστική από / προς αεροδρόμιο αλλά και στο διαδίκτυο, όταν έψαχνα κάτι) και το «εύπεπτο & γρήγορο» στυλάκι της. Που, συμφωνώ με τη «διεύθυνση», δε θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό, εφόσον στόχος είναι να καταναλωθεί «φαστ-φουντ» από μαζικά μετακινούμενους πολίτες.

    Εγώ βέβαια, είμαι από εκείνους τους άρρωστους που κάποτε είχαν συνδρομή στο ΒΗΜΑ, που το λάβαινα και στο εξωτερικό, με αρκετές ημέρες καθυστέρησης, και που ακόμα διαθέτουν καταχωνιασμένο σε μια βιβλιοθήκη ένα παραφουσκωμένο ντοσιέ με «ψαλιδισμένα» άρθρα που είχα κρατήσει ως «αρχείο». Τότε, σε εποχές προ ιδιωτικής τηλεόρασης, αναζητούσαμε άποψη.

    Τώρα το «αρχείο» μου έχει γίνει ηλεκτρονικό (μερικές συνήθειες δεν κόβονται μαχαίρι) και οι απόψεις … περισσεύουν. 🙂

    Θα επανεξετάσω τη City Press μήπως και αλλάξω γνώμη. 🙂

  5. spi_der Says:

    Για να βάλω κι εγώ άλλη μισή κωλοτούμπα (για να κάνουμε μία ολόκληρη), δε νομίζω ότι θα πέσεις ξερή με την επανεξέταση…truth be told, όταν ξεκίνησε η εφημερίδα ήταν πιό πλούσιο και πιό φιλόδοξο εγχείρημα, που στην πορεία ήρθε κι άραξε στα μισά κυβικά. Τουλάχιστο η νεά προσπάθεια, η Free Sunday, είναι σαφώς πιό χορταστικό πακέτο.

    just saying 🙂

  6. espοir - надежда Says:

    🙂 Είσαι πολύ ευγενικός.
    Καταγράφεται.
    [Άλλωστε, όπως υπονοεί η επόμενη ανάρτηση … όλα καταγράφονται! ;)]

  7. tulpoeid Says:

    Όπως έχω γράψει, ή έχω νοιώσει την ανάγκη να κάνω, για σχεδόν όλα τα posts σου … πες τα χρυσόστομε!!

  8. ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ « Η Ζωή στο Σαλόνι Says:

    […] *επιπλέον Posted by izoistosaloni Filed in αναδημοσιεύσεις 1 Comment […]

Σχολιάστε