Σταύρο, γιατί;

Η «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» προχωράει με γοργά βήματα. Απο δώ και πέρα, για θέματα που άπτονται του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δε χρειάζεται να κουράζετε το αρμόδιο υπουργείο, ούτε να χάνετε την ώρα σας στο «opengov.gr».
Μπορείτε αν απευθύνεστε στο «Protagon» του κ. Θεοδωράκη ο οποίος φαίνεται να έχει πάρει πιό ζεστά το well being του συγκεκριμένου υπουργείου κι απο τον κ. Χρυσοχοιδη ακόμα.
Τι είχε λοιπόν χθές κεντρικό θέμα το καλό portal εν μέσω γενικής απεργίας (των δημοσιογράφων συμπεριλαμβανομένων);
Αυτό.
Ναί, αυτό. Μια γλοιώδη φιλοτέχνηση της εικόνας του «καλού παιδιού ματατζή» και της πράας, ειρηνόφιλης αστυνομίας στην οποία συμβαίνει και καμιά κακιά στιγμή (έστω κι αν υπερβαίνουν αριθμητικά τις καλές).
Δύο παρατηρήσεις.
Η πρώτη, οτι ακόμα και η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο διαψεύδει τα λεγόμενα του πύρκαυλου αστυνομικού ότι «το Γλέζο δεν τον είδε καν».
Η δεύτερη ότι, προκειμένου να φτιάξει κι ένα κλίμα «αποκλειστικού», ο κ. Θεοδωράκης γράφει ότι η συνάντηση ήταν μυστική και έγινε ««Χωρίς δημοσιογράφους και χωρίς κάμερες» ήταν οι προϋποθέσεις που έθεσαν πρώτα ο νεαρός αστυνομικός που φοβάται την δημοσιότητα και μετά ο Γλέζος που δεν θέλει να κάνει σήριαλ την περιπέτεια του»
Αυτό οδηγεί σε τρία συμπεράσματα:
α. Ή πρόκειται για μια αξιοσημείωτη παραδοχή του κ. Θεοδωράκη ότι δεν είναι δημοσιογράφος, ή
β. ότι δε σεβάστηκε την επιθυμία των δύο πλευρών να μείνει η συνάντηση ιδιωτική, και έσπευσε να την κρεμάσει στην πρώτη σελίδα του:1.την ημέρα μιας ακόμα μαζικής απεργίας/διαδήλωσης όπου η κυβέρνηση θα επιστράτευε πάλι τις ανεκπαίδευτες πλην οξύθυμες δυνάμεις καταστολής για να κρατήσει εκτός των τειχών τους εξεγερμένους «ξεβράκωτους»
γ. εν μέσω απεργίας (και)των δημοσιογράφων για να μην ξεχνιόμαστε.
Σταύρο, γιατί;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: