Η Επόμενη Μέρα

Mε την εξέγερση να κλείνει βδομάδα και όχι μόνο να μην ξεφουσκώνει, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις να διαχέεται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, είναι ίσως ένα καλό σημείο για να αρχίσει κανείς να σκέφτεται την επόμενη μέρα.

Για να μη βυθιστεί στο μηδενισμό που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε αντίρροπη όξυνση της συντηριτικοποίησεις μέρους της κοινωνίας, είναι απαραίτητο να περάσει στο επόμενο στάδιο: εντάξει, από ένα ευρύ τμήμα του πληθυσμού, έγινε σαφές το τι ΔΕΝ θέλουνε.Είναι καιρός να εκφράσουν τι θέλουνε. Σε μια κοινωνία που περισσότερο από ποτέ «οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά τοίχους», η Κραυγή έχει αιχμαλωτίσει την προσοχή: πρέπει  τώρα να αρθρώσει και τον λόγο που θα την κρατήσει.

Η απαισιόδοξη εκδοχή λέει ότι δεν υπάρχει ηγέτης με ανάστημα ικανό να μετασχηματίσει όλη αυτή την οργή προς μια δημιουργική κατεύθυνση.

Η αισιόδοξη λέει το ίδιο.Ότι η νεολαία θα εκφραστεί χωρίς καπέλωμα και χωρίς Μεσσίες. Αλλά προυποθέτει τα ζητούμενα και τα συνθήματα να ξεφύγουν απο το πασιφανές «ο κούγιας να πεθάνει με εξοστρακισμό» και να αρχίζουν να εκφράζουν προτάσεις.

Αλλιώς θα έχουμε Γαλλική επανάσταση, θα έχουμε τους Ροβεσπιέρους και τις Γκιλοτίνες, χωρίς να έχουμε το Διαφωτισμό.

Advertisements

Ετικέτες: , , , ,

Ένα Σχόλιο to “Η Επόμενη Μέρα”

 1. thanili Says:

  Επειδή λοιπόν ζω τη νεολαία από μέσας της… αρκετοί από αυτούς τους νέους απλά αναλώνονται… απλά εξαιτίας των συνθηκών εμπεριέχεται στο ποσό που διαθέτουν μεγάλο ποσοστό προς ανάλωση και κατανάλωση… Δεν έχουν μάθει ούτε να κάνουν προτάσεις πέρα από το μικροπεριβάλλον τους … Ούτε να παλεύουν αρκετά

  Και επειδή ούτε ηγέτης ικανός υπάρχει … παρόλαυτα οι πολιτικοί πλέον έχουν γίνει ιδιαίτερα μαλθακοί…

  μάλλον στη μέση θα πάμε … Δηλαδή σε κάτι αντίστοιχο σαν και αυτό που υπάρχει σήμερα, με ίσως μεγαλύτερη και περισσότερη αναταραχή και ανικανοποίηση

  (μικροπρόθεσμα)

  Αν λοιπόν δεν υπάρξει κάποιος πολιτικός ο οποίος θα διαθέτει το ανάστημα (κάτι σαν Μεσίας δηλαδή έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα σήμερα) απλά αυτό το κλίμα θα συνεχίσει να αυξάνεται.

  Οπότε θα οδηγηθούμε σε μεγαλύτερο ΜΠΑΜ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: